onsdag 2. januar 2013

Tilbake i tid: Årviksand 1981 - 1983

I to år bodde vi i Årviksand på Arnøy. I løpet av den tida ble kameraet flittig brukt. Filmer ble framkalt og bilder kopiert i mitt eget, lille mørkerom. Det var i den analoge tida det. Så ble alt digitalisert, fotoverden også. Alle negativene fra Årviksand ble liggende i sine permer, heldigvis godt ivaretatt, men uten mulighet til kopiering (mørkerommet ligger pakket ned på mørkeloftet). Løsningen kom i form av en god scanner, så nå har jeg endelig satt en lenge tenkt tanke ut i livet. Nå skal hundrevis av negativer overføres til et digitalt format. Dermed blir det forhåpenligvis også lettere å hente den fram for ettertida, om noen ønsker.
Jeg vil med jevne mellomrom legge ut bilder fra tida i Årviksand på bloggen min, og håper så mange som mulig av dere som har røtter der, finner noe å glede dere over. Gi meg gjerne tilbakemelding, enten i form av en kommentar på bloggen, på Facebook eller via mail.
Om noen ønsker å kjøpe et bilde så ta kontakt.

Denne gangen viser jeg bilder fra noen av båtene i Årvik på den tida.

(1) Vinterdag i havna.

(2) Øra 

(3) Høgtind


(4) Ved kai
(5) Linefiske med Havskjær


(6) Rundfisktrål

(7) Akkarfiske ved Fugløya

(8) Med torskegarn ved Fugløya i februar.
(9) Ombord i Årviksand

(10) Klar for garnsetting fra Årviksand


(11) Alfredson  ved Fugløya


(12) Ombord i Alfredson ved Fugløya
(13) Ombord i Alfredson ved Fugløya

(14) Ombord i Alfredson ved Fugløya
(15) Ombord i Alfredson ved Fugløya

1 kommentar:

  1. Norrköpings kommun har bestämt att tillåta utökat kunstig agn i sjön Glan.
    Området är på 750 ha och har tidigare varit fredat från yrkesfiske, men nu har kommunen beslutat att lägga ut detta till högst bjudande.....Inom området finns några av sjöns viktigaste lekgrynnor för gös!
    I avtalet finns heller inga restriktioner på hur mycket fisk som får tas upp ellar antal redskap som får användas, bara ett minimimått och maskstorlekar på näten.
    Fisket i Glan är inom några år ett minne blott! Vilka idioter!!!

    SvarSlett